Click For Details

Jan Limoen, De Hollandse Limoncello

Aangenaam: Jan, Jan Limoen. Destilleerder van beroep. Ik heb mijn naam gegeven aan De Hollandse Limoncello die barst van de citroenen uit Sorrento. Gerijpt op de Italiaanse zonnestralen, gevangen in een fles. Deze vrucht heb ik gekozen uit liefde voor mijn vaderland, want ik wil dat wij Hollanders het hele jaar door van de zon genieten.

In Oijen gebeurt alles met de hand lieve mensen. Alles. Zeer precies. Ik boen de citroenen, voeg de mooiste specerijen toe, plak de etiketten en nummer de flessen. Ook het destilleren is handwerk. Ik stook in een kleine ketel. Niet de grootste, wel de mooiste. En als de fles gevuld is, plaats ik de kroon op eigen werk. De zegel, mijn zegen.

Handgemaakt in Oijen

Jij zult wel denken, die Jan heet eigenlijk Gian of Giovanni. En hij heeft een oma in Napels met een handgeschreven recept. Nou, neen. Mijn limoncello is hartstikke Hollands. Zie het als de moderne versie van citroenbrandewijn. Ik haal alleen de citroenen uit Italië, want die zijn toch echt het aller-lekkerst. En onbespoten. Per liter heb ik er zo’n tien nodig. De alcohol destilleren wij zo puur als mogelijk uit het bier van Bierbrouwerij Oijen.

 

Citroenschillen, alcohol, munt en vanille gaan samen dertig dagen de ketel in, zodat alle smaken één worden. Daarna voeg ik suikerwater toe aan het mengsel. Mijn geheim? Dat zit ‘m in de verhoudingen.

Neen, geen Italiaanse oma

Leer van de meester

Zoals wij limoncello delen, deel ik ook graag mijn kennis. Tijdens een workshop vertel ik meer over de likeur, ik laat je proeven én je gaat de drank zelf maken. Volgens eigen recept, een eigen weckpot gaat mee naar huis. Een workshop is mogelijk vanaf acht liefhebbers en het kost je maar € 28,50 per persoon.

 

Sigaren & De Hollandse Limoncello

Weet je al hoe het moet? Heel goed. Dan adviseren wij een combinatie met sigaren (€ 39,50 per persoon met drie consumpties). Ria Bos - zij is één van de laatste Nederlanders die het ambacht van sigaren maken verstaat - leert je de rookwaar rollen. En terwijl jij je eerste ‘longfiller’ maakt, drink je limoncello. In de pauze rook jij er één en natuurlijk gaat je eigen sigaar mee naar huis.

 

Nodig je mij uit op je feest?

Ik ben te boeken voor partijen en evenementen. Dan kom ik gekleed in stijl en neem ik mijn eigen bar en polaroid camera mee.

Zo doe je dat

Je drinkt Jan Limoen zoals jij het lekker vindt. IJskoud of juist niet. En je gaat door totdat de fles leeg is. Daarna geef je ‘m een tweede leven. Als vaas. Of als gieter.

 

Door mijn monocle - mijn kijkglas - houd ik een oogje in het zeil terwijl jij drinkt. Want ik wil dat je in gezelschap geniet van deze limoncello. Het is om te delen. Ben je af en toe alleen? Soms knijp ik een oog toe.

Waar drink je Jan Limoen

Esmyer design

Hotel de Weverij

Bistro Louis

Restaurant Versean

Bierbrouwerij Oijen

The Hunting Lodge

Bistro flores

De winkel van roel

 

Cafe de Lollipop

Restaurant den Uiver

Proeflokaal Zuiders

Koudijs Kafe

Twentynine

Verkadefabriek

ff Swanjee

Restaurant trien

Restaurant weeghbrug

Bar Buiten

Conversatie uden

Restaurant Witlof

Restaurant Villa bloemenhof

Gastrobar Blitz

Restaurant de Korenmolen

Proeflokaal Goesting

Restaurant en wijnbar E Belle

Restaurant Oldskool

NomNom

Manly

Bij Vermeer

De Houtloods

Wally

dn Eetkaemer

Cafe Cunen

De Beejekurf

SED samen eten drinken

Het Sentiment ( Heeswijk dinter)

Schap 19 (Rhenen)

Eetcafe Buur ( Nijmegen)

Wijn van Jaap ( Utrecht)

 

Design by Studio Capice